fbpx
Shopping Cart

Sign up to our newsletter and get 10% discount on your first order. Get discount code

OPPFINNERE I SON MED VERDENSSUKSESS, NÅ HAR DE MER ENN DOBLET STABEN

August 29, 2020

OPPFINNERE: Den unike bremsen som Rollersafe AS har funnet opp monteres nå blant annet også på rullestoler. Fra venstre: Anders Skaarud, Davide Pojer, daglig leder Atle Stubberud i Rollersafe AS og Henrik Karlstad.Foto: Terje Holm

Mens mange andre firmaer har måttet nedbemanne i koronatiden, har Rollersafe AS gått motsatt vei og økt bemanningen.

Rollersafe AS ble startet i 2013 og har hovedkontor på Sletta i Son. Gründerne utvikler produkter som kan brukes til blant annet hjelpemidler for personer med funksjonshemninger. 

Eventyret startet med at de utviklet en trådløs brems til rulleski. Bremsen krever svært lite håndkraft og er dermed spesielt godt egnet for personer med nedsatt funksjonsevne. Den kom på markedet i 2015/16 og selges nå i 20 land rundt om i verden. 

Nå utvikler de teknologien videre og monterer den unike bremsen på flere produkter, blant annet sykler og rullestoler. Den trådløse teknologien kan også brukes til å styre framdrift, tilt, lås og andre funksjoner.

Fikk millionstøtte

– Vi har nå fått 3,5 millioner kroner i støtte fra Innovasjon Norge, SkatteFUNN og DOGA (Design og arkitektur Norge). Dette gjør at vi har kunnet skape nye arbeidsplasser i koronatiden, der mange er permittert eller har mistet jobben, sier daglig leder Atle Stubberud. Han driver også Soon Design i de samme lokalene.

Et ytterligere løft av Son-selskapet fått ved at de har fått to rammeavtaler med NAV. Antall ansatte er nå økt fra fire til ni. 

Høy kompetanse

Staben har høy kompetanse og trives på jobben med varierte og spennende arbeidsoppgaver.

– Her går det unna! Vi kaller oss Fast Track Innovation, sier Stubberud.

Smart Brake Technology er verdens første multifunksjonelle trådløse bremseløsning for sport, mobilitet og lette elektriske kjøretøy. Teknologien er patentert og har blitt belønnet med flere priser for innovative produktdesign.

Publisert:28. august 2020, kl. 15:58
Av Mette Eriksen

Select your currency
EUREuro

Brake from up to 15 meters distance

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.