fbpx
Shopping Cart

Sign up to our newsletter and get 10% discount on your first order. Get discount code

Bremsekontroll

Alle SMART BRAKE-kontrollene er trådløse og har omtrent 20 meters signalområde. De kommuniserer via radiofrekvens (RF) og forstyrrer ikke andre strømkilder eller sendere.
Alle fjernkontroller kan brukes sammen.

Håndkontroll , også referert til som ledsagerkontroll er to-knapps-kontrollen.
(P)
Parkering bremsefunksjon som lås / stopp bremsene. For å låse opp bremsen, trykk på (brems) -knappen.

(Brems) hold den inne knappen for å redusere hastigheten og slippe knappen for å øke hastigheten på kjøretøy.

Batteritype i håndkontrollen: 3,7V 190mAh, Li-Polymer.

Bremseavtrekker, en lso referert til som tommelbrems
Med bremseavtrekker kan du aktivere bremsen ganske enkelt ved fingertuppen. Med 80 poeng oppløsning styrer du bremsekraften gradvis, i henhold til dine behov.

(P) Aktiver parkeringsbrems ved å utløse spaken 4 ganger med på 5 sekunder.

Batteritype i fjernkontrollen: CR2032 (3,7V 190mAh, Li-Polymer). 1+ års levetid.

Parkeringsbrems (p) – For å aktivere parkeringsbremsen, skyv håndtaket fra deg ett hakk. Når parkeringsbremsen er aktivert, lyser kontrolleren et rødt lys.

Aktiv brems – For å aktivere bremsen, trekk bare spaken mot deg som en vanlig sykkelhåndtak.

Ved å sette spaken i ønsket posisjon, justerer teknologien seg automatisk for å oppnå riktig bremsekraft per grad av spakbevegelse.

Hvis avtagende avstanden fra spaken til styret: Gjør 5 fulle bremsespakbevegelser. Du vil ha full bremseeffekt når du har oppfylt disse sekvensene.

Hvis du øker avstanden fra spaken til styret: Gjør 1 fullbremsespak bevegelse. Du vil forbli full bremseeffekt umiddelbart.

Ja, bremsehendelen er laget symetrisk slik at den passer på begge sider av styret.

Det andre hakket er laget for fremtidige funksjoner, men for nå er det kun en forlengelse av parkeringsbremsfunksjonen.

Bremseenheten

Bremseenheten er en mekanisk elektronisk kontrollboks for bremsene. Den tar opp signaler fra bremsekontrollen og overfører dem til en funksjon.

Inne i bremseenheten er en motor som skyver et stempel inn i reservoaret. Mineralolje vil derfra gå inn i bremsen som fører til nedbremsing.

Det er også et stort oppladbart batteri som gir 4000 oppbremsninger fra et fulladet batteri.

For informasjon om lyssignaler se Dokumenter – “Lyssignaler” over.

 1. Trykk en gang på strømknappen for å starte systemet. Når du starter vil du høre motoren forme en bremsetest og et rødt blinkende lys oppstår.
 2. Aktiver alle fjernkontroller ved å utløse dem. HVIS ikke alt eksternt er aktivert etter at systemet er slått på, vil SMART BRAKE aktivere feilsikker.

Hold aktiveringsknappen inne i 5 sekunder til et rødt lys vises inne i USB-sperren. SMART BREMSE går i hvilemodus (ikke brukt strøm) etter 60 minutters inaktivitet. For å vekke systemet, slå på enheten og aktiver alle fjernkontroller ved å utløse dem. HVIS ikke alt eksternt er aktivert etter at systemet er slått på, vil SMART BRAKE aktivere feilsikker.

Ved å aktivere parkeringsbremsen fra kontrollen, låser enheten bremsene og går i hvilemodus der SMART BREMSE ikke bruker strøm. Fra parkeringsbremsemodus aktiveres ikke SMART BRAKE bare ved å flytte kjøretøyet. Du må frigjøre P-bremsen fra kontrolleren din

Hver SMART BREMSE-enhet gir tilstrekkelig bremsekraft til å stoppe 100 kg.

Hvis totalvekten til kjøretøy + bruker legger opp til 200 kg, trenger du to bremseenheter.
Hvis vi over 200 kilo vil anbefale tre bremseenheter.

 • En bremseenhet kan kobles til to kaliper eller felgbremser samtidig (Y-forbindelse).
 • Viktige faktorer du må ta hensyn til når du velger ditt SMART BRAKE-sett:

  – Total vekt på kjøretøy + bruker
  – Omfang av bruk , f.eks hastighet, bratte spor osv.
  – Skivebremser vil normalt ha kortere stoppavstand enn felgbremser

Hvorfor SMART BRAKE

SMART BRAKE er en flerbruksbremseteknologi som kan brukes på sykler, trike, rullestoler og annet aktivitetsutstyr. Vi kombinerer vår trådløse teknologi med kjente komponenter som Tektro Auriga skivebremser og Magura HS11 felgbremser (andre bremser kan brukes, for eksempel Shimano). SMART BRAKE forbedrer funksjonaliteten til tradisjonelle bremsesystemer. SMART BRAKE vil overholde enhver applikasjon som allerede bruker kablede bremser (skive / felg). Kontakt oss hvis du har flere spørsmål.

Per i dag har vi 2000 bremsenheter over hele verden som har SMART BRAKE-løsning implementert i vår rulleski daglig for bruk i forskjellige miljøer.

RollerSafe gjør ingen kompromiss med sikkerheten. Det doble bremsesystemet har en sikkerhetsløsning i tilfelle strømmangel på en enhet/kontrollen. Når det er 15% igjen av batteriet, starter systemet automatisk en jevn nedbremsing. RS SMART BRAKE Technology har blitt grundig testet i testanlegg og på veien siden 2010.

Metall forstyrrer og blokkerer de trådløse signalene, det er grunnen til at SMART BRAKE-serien for det meste er laget av ABS (Acrylonitril butadienstyren). Deler som er utsatt er fylt med glass høyere styrke.

SMART BRAKE er oppfunnet i Norge, av et lite team av erfarne industridesignere, maskiningeniører og programvareutviklere. De deler alle den samme lidenskapen for sport, og en drivkraft for å utvikle produkter av høy kvalitet, slik at flere kan være aktive på daglig basis.

Produktene våre er samlet, testet og sendt fra RollerSafe sitt hovedkontor i Son, Norge. De norske fjellene og tøffe omgivelsene gir optimale testforhold for utendørs utstyr, for eksempel SMART BRAKE.

Sammenkobling

Hvis du bruker 1 bremsenhet og 1 eller flere bremsekontrollere

1. Bremseenheten må være slått av for å starte prosessen. (Hvis på, trykk en gang på Bluetooth-knappen)
2. Trykk og hold inne Bluetooth-knappen på hovedbremsenheten til LED-en begynner å repetere blinkende. Lyssignalet indikerer at enheten er klar til å begynne å synkronisere.
3. Plasser bremsekontrollen som skal brukes i nærheten av bremseenheten. i) Klem spaken / knappen på kontrollen og hold den nede. Når BC og BU er tilkoblet, vil lyssignalet forsvinne.
4. Start opp bremsenheten ved å trykke på Bluetooth-knappen en gang.
5. Gjenta prosessen for å koble til flere bremsekontroller.

Hvis du bruker 2 bremsenheter og 1 eller flere bremsekontrollere

En av enhetene er master og en er “klon”, etter hovedenheten.

1. Bremseenhetene må være slått av for å starte prosessen. (Hvis på, trykk en gang på Bluetooth-knappen)
2. Trykk og hold inne Bluetooth-knappen på master BU til LED-en begynner å repetere blinkende. Lyssignalet indikerer at enheten er klar til å begynne å synkronisere.
3. Trykk og hold inne Bluetooth-knappen på klonen BU til LED-en begynner å repetere blinkende. Lyssignalet indikerer at enheten er klar til å starte
synkronisering.
4. Klonen kobles automatisk til hovedbremsenheten. Når bremseenhetene er tilkoblet, vil lyssignalet forsvinne.
5. Start opp systemet ved å trykke på Bluetooth-knappen en gang på begge enhetene.
6. Gjenta prosessen for å koble til flere bremsenheter.

Vedlikehold

Husk å lade bremsenheten og bremsespaken før første bruk.

Estimert ladetid:

– Bremsenhet: 3,5 timer
– Bremsespak: 2,5 timer

Håndkontroller og bremsetrigger bruker utskiftbare batterier (1+ års levetid)

Team RollerSafe håndterer alle servicehenvendelser direkte via e-post, chat og telefon. Før du kontakter oss, anbefaler vi å se på instruksjonsvideoene våre. I tilfelle produktene trenger service i verkstedet vårt, organiserer vi logistikken med vår globale partner DHL. RollerSafe sitt serviceteam er de samme menneskene som utvikler teknologien; dette sikrer at din SMART BRAKE blir oppgradert og reparert av det mest kompetente og erfarne personellet som er tilgjengelig…

Spørsmål om oppsett, bruk eller vedlikehold? Ikke nøl med å kontakte oss. 

 

Vask bremseenheten og bremskontrollene med en fuktig klut og mild såpe. Bruk ikke rennende vann.

FEILSØKING

Kontroller at produkt er fulladet og at laderen din fungerer som den skal. Fulladet gir deg grønt lys.

På / av-knappen sitter sannsynligvis fast.

Prøv dette:

 1. Sjekk om du får en “klikk” lyd når du trykker på knappen på bremsenheten. Hvis du ikke føler et klikk fra knappen, sitter det mest sannsynlig fast. Tips: Bruk et verktøy som en skrutrekker for lettere trykke direkte på knappen.
 2. For å løsne knappen. Bruk et tynt verktøy for å komme til bak knappen og vipp skrutrekkeren forsiktig rundt. Dette vil få gummien til å slippe knappen som ligger under.

For å forhindre at dette skjer, anbefaler vi å trykke midt på knappen. Når du presser på kanten av knappen kan gummien noen ganger sette seg fast i plasten.

Så du etter RollerSAFE FAQ?

Select your currency
EUREuro