fbpx
Shopping Cart

Sign up to our newsletter and get 10% discount on your first order. Get discount code

Sykling som aktivitet og hjelpemiddel

Sykling er en aktivitet som det børstes støv av – det melder flere store mediehus som NRK og BBC. Det er ikke lenger bare en sport for voksne eller en type lek for barn. Sykling blir mer vanlig som fremkomstmiddel og som treningsform for flere. For å bruke et ergoterapeutisk utrykk – sykling er en meningsfull aktivitet.

Vegvesenet sier «Gode sykkelvaner fra barne- og ungdomsårene vil være naturlig å videreføre til skoler og jobb, til trim og trening og til ferie- og fritidssykling. Har sykling vært en naturlig aktivitet gjennom livet, kan den også bli en naturlig del når en blir eldre.»

Og fra NHI heter det «Du trenger slett ikke å være konkurransesyklist med racersykkel og fancy utstyr for å dra nytte av de helsefordelene som sykling gir».

Fremkomstmiddel som sykkel gir muligheter for å se nye plasser, holde kroppen i gang, og kjenne luft mot huden. Sykkel har fordeler på individuelle plan, men også i et større bilde.

sykling er en meningsfull aktivitet

Vi i SmartGroup ser utviklingen, ikke bare i Norge, men i Europa generelt, – ja kanskje over hele verden; bærekraft og effektivitet står i fokus, og i den sammenheng er sykkelen en viktig del.

– Ta en titt på vår produktbrosjyre

Vi er samtidig opptatt av at flest mulig skal ha muligheten til å sykle – derfor har vi utviklet en helt unik brems som skal gjøre nettopp det. SmartBrake muliggjør sykling for flere, uavhengig av håndkraft, håndstørrelse eller funksjonsnedsettelse. Det har ikke så mye å si om man er voksen eller barn, ung eller gammel: sykling er gøy, sunt og en enkel måte å komme seg frem på.

SmartBrake bremsehendel krever nesten ingen håndkraft for å betjene.

Jeg begynte å jobbe med SmartBrake for noen måneder tilbake. Jeg valgte SmartGroup fordi jeg har troen på et firma som ønsker å gjøre en forskjell! Jeg motiveres av at flere skal velge SmartBrake.

Hvorfor burde du velge vår bremseløsning?

  • Vi har god dialog med flere firmaer som har samme ønsker og visjoner som oss: Hjelpemiddelspesialisten, Exero og Beitostølen Helsesportsenter, for å nevne noen.
  • Vi har et utviklingsteam som ser muligheter og som ønsker å gjøre hver enkelt kunde fornøyd. De tråkker pedalene en ekstra runde for å finne den beste løsningen for deg.
  • SmartBrake er modulær og kan tilpasses til det behovet du har.
  • SmartBrake kan se ut som en vanlig sykkelbrems, men kvalitetene som gjør den patentert er langt fra vanlig.
  • Vi lever av salg, men ønsker ikke å selge et produkt som ikke vil fungere for deg. Rådgiving står i fokus hos oss.

SmartBrake er en bremseløsning som kan gjøre sykkelturen tryggere og kan monteres både på nye sykler og ettermonteres på den sykkelen du har i dag.

Hvordan velger du riktig SmartBrake-løsning?

Det er flere veier til Rom og jeg ønsker å være din guide – ta gjerne kontakt på anamaria@smartgroup.no for individuell tilpasning av din SmartBrake.

SmartBrake kan finansieres via NAV som tilbehør til aktivitetshjelpemiddel eller forflytningshjelpemiddel. SmartBrake kan selvsagt også kjøpes direkte av oss. Ta kontakt for en hyggelig og individuell veiledning.

Hilsen Ana
Utdannet ergoterapeut – Fra SmartGroup

Kilde:

https://nhi.no/trening/aktivitet-og-helse/ulike-typer-trening/sykling/?hp=true

https://www.vegvesen.no/_attachment/807969/binary/1019978?fast_title=La+barna+sykle.pdf

https://www.bbc.com/future/bespoke/made-on-earth/the-great-bicycle-boom-of-2020.html

https://www.nrk.no/norge/sykkeltrafikken-oker-flere-steder-i-landet-1.15126554

Other articles

A brake system customised for your needs

Try our build-your-own-kit tool to get the right components to your vehicle.

Key facts

• Easy to mount across all bike models
• Brake force: 65 bars per brake unit
• Hydraulic disc or rim brake
• LED brake lights for added safety
• Rechargeable (USB), 4 000 brake cycles / charging
• Adjustable brake lever to fit all hand sizes
• Modular; build your own solution of units and remotes

Bikes & trikes

Wheelchairs

Front wheel

Cargo bikes

Rollerskis

Select your currency
EUREuro